7 Mart 2012 Çarşamba

TRİKO CEKET



bu ayki burda dergisindeki 122 nolu ceketi dikiyorum bitti sayılır sadece ön baskı dikişi kaldı ama yinede resimlemek istedim. kalıp çok güzel dikmek isteyen vakit kaybetmeden dikip giysin derim ,ben çok beğendim triko kumaştan yaptım kesip dikilmesi bir saati geçmez geçmedide baharda devamlı giyebileceğim ceketim oldu.

4 yorum:

  1. Merhaba. Blogunuzla yeni tanıştım ve inanın çok mutlu oldum. Çünkü bu tam da aradığım şeydi. Ben dikişe yeni başladım(sadece 3 ay!) Diktiğim ilk kıyafet olarak da bu modeli seçmiştim. 2 gün önce kalıbı çıkarttım. Ama Burda'nın açıklamalarını tam olarak anlayamıyorum. Gidip yardım alacağım kimse de yok. Şimdi sizin bolgunuzda bunu görünce şaşırdım ama daha çok mutlu oldum. Nasıl diktiğinizi biraz daha açıklamanız mümkün mü? Sizi zahmete sokmak istemem ama bana da çok yardımcı olacağınızı söylemek isterim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba bende memnun oldum.benim kullandığım kumaş triko ve sanayi makinesi ile diktim sizinki ev tipi makine ise zikzak dikişi çekebilirsiniz.burdanın açıklamalarını okumayın bence bende hiç okumuyorum . kalıbı kumaşta keserken dergide gösterilen resime bakıyorum daha çok yardımcı oluyor .biçkisi önemli olan ve düz ipe dikkat edin derim. dikim aşamam önce pens varsa pensi dikiyorum omuz dikişi kolları takıyorum daha sonra yan dikişe geçip diktikten sonra etek ucunu ve yaka dikişini tamamlıyorum ben size yaptığım aşamaları yazdım ama ben bu cekete bayıldım bir tane daha dikmek istiyorum onu dikerken bütün aşamalarını sizin için resimlerim.

      Sil
  2. Çok çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.Bu açıklamalar bayağı bir işime yarayacak. Böyle anlatılınca daha iyi anladım. Hele bir de sonraki dikişinizin aşamalarını görünce inanın harika olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne mutlu bana yardıcı olabidiysem bloğunuzda yaptığınız dikişleri gördüm çok güzel olmuş eminim cekette güzel olacak bittikten sonra mutlaka resimleyin size kolay gelsin

      Sil