29 Mart 2012 Perşembe

3-6 aylık bebek giysileri

 yakın zamanda kız kardeşimin bebeği dünyaya gözlerini açacak teyzeside bendeniz
ona hazırlık olarak bu cicileri dikti .bu ceketi 6 -9 aylık 68-74 beden kalıbı çalıştım. astarı bebek olduğu için pamuksu kumaş kullandım yumuşacık bir ceket oldu.

 bunlarda yazlık cicilerimiz 3 aylık 62 beden  çalıştım .bence şeker tadında oldular güle güle giy güzel yeğenim....


kullandığım kalıplar burda dergisi temmuz 2008 134-137nolu kalıplar.

24 Mart 2012 Cumartesi

KÜRK YELEK

 bu yıl yapmıştım sezonda bitmeden resimleyip göstermek istedim. kumaşı suni kürkten kısa tüylü dokusu yumuşacık severek giyeceğim yelek oldu. kalıbı eylül 2009 123 nolu burda dergisinden.

20 Mart 2012 Salı

kullandığım overlok ve düz dikiş makinalarım

 bunlarda benim emektarlarım 25 yıldır benimleler çok şeyler diktim onlarla. 5 iplik overlok çekip dikişde yapıyor ama ben sadece overlok yapıyorum mesleğim modelist olduğu için bu makinaları profesyonel olarak kullanamıyorum model makinacılar daha iyi kullanabiliyor bunları

buda düz dikiş makinam sadece hızlı dikebiliyor ev makinaları gibi çok fonksiyonel değil ama kolay kolay bozulmuyorlar şimdiye kadar bir kere tamirci geldi oda taşınma esnasında balatalarını oynatmışlar, böyle sanayi makiması almak isteyenlere tavsiyem beyaz kafalı olanları tercih etsinler onlar daha çok iyi diyorlar

19 Mart 2012 Pazartesi

ASİMETRİK BLUZ-ŞORT

şort ve bluzu nihayet bitirdim dikişe bugünlerde pek zaman ayıramıyorum günde yarım saat dikmeye zaman verdim üç günde anca tamamladım kolay gibi görünüyor biraz uğraştırdı prova bile gerekti

cep bölümüne bluzun kumaşından biye ekledim . şortu 34 beden kalıbı kullandım kumaştan mı yoksa kalıptan mı büyük oldu daraltmak için çift pens yaptım.

13 Mart 2012 Salı

ASİMETRİK BLUZ-ŞORT

 yaz sezonu benim için daha özeldir çünkü deniz tatil havuz gezmeler tozmalar daha sosyal olduğum zamanlardır şık olmak için bol dikiş dikmek demektir mart ayında başlarım mayıs ortasına kadar dikibildiğimi dikerim önceliği kızıma verdim bu resimlediğim bluz ve şortu onun için kestim overloğunu çektim dikime hazır hale getirdim diktikten sonra resimleyeceğim.

 kalıplar burda nın haziran 2010 120 nolu bluz kalıbı,şort burda pratik dikiş ocak 2009 3c modeli

                 kullanacağım kumaşlar
 pratik dikiş dergisinde resimli açıklamalar oluyor dikişe yeni başlayanlar için yardımcı kitap ben 25 yıldır  hobi olarak dikiş dikiyorum çıkardığım kalıplarda verdiğim pay resimdeki gibi 1cm kesiyorum dikimi fabrikasyon şeklinde yapıyorum bittikten sonra son ütüsünüde ütücüye veririm buharda ütületirim kumaş parlamasın, ütünün izi kalasın diye.

8 Mart 2012 Perşembe

ERKEK ÇOCUK CEKETİ

 oğluşuma blezer ceket yaptım kalıbını burda dergisinden kullandım ama ceket ona tam otursun diye kalıpta ufak düzetmeler gerekti çünkü blezer ceket kişiye tam oturmalı omuzlar en önemli yeri özenle dikmek gerekiyor. altına beyaz pantalonla güzel oldu birde sıkılmadan giyse,eşofman takımlarını tercih ediyor bana bıraksa onu salon adamı gibi giydirebilirim

                                                   cep çalışması

                                       kollardaki üç düğmeyi unutmamalı

7 Mart 2012 Çarşamba

TRİKO CEKET



bu ayki burda dergisindeki 122 nolu ceketi dikiyorum bitti sayılır sadece ön baskı dikişi kaldı ama yinede resimlemek istedim. kalıp çok güzel dikmek isteyen vakit kaybetmeden dikip giysin derim ,ben çok beğendim triko kumaştan yaptım kesip dikilmesi bir saati geçmez geçmedide baharda devamlı giyebileceğim ceketim oldu.

5 Mart 2012 Pazartesi

çocuklar içn trençkot

 dün yaptığım çocuk paltosunu yayınladım bugünde cocuk trençkotu ekliyorum .ben oğluma en çok palto ceket,yelek ve gömlek dikiyorum pantolonlar istetiğim gibi olmuyor hazır almayı tercih ediyorum.ama bu tür ceketler güzel oluyor .

                                                   cep görünümü
                                                    arka tarafı
                                                     astarda çizgili poplin kumaşı kullandım

4 Mart 2012 Pazar

ÇOCUK PALTOSU



 oğluma diktiğim palto kulandığım astarla çok güzel oldu çokta rahat kullanıyoruz başta beğenmedi ama alıştık şimdi çıkarmıyor.ben bu tür  kaban,palto gibi modelleri dikerken astar seçimine çok önem veriyorum modeli çok daha güzel gösterdiğini düşünüyorum.


3 Mart 2012 Cumartesi

CEKET ÇALIŞMAM


 kumaşta hafif çizgi defosu vardı kalıbı kestikten sonra farkettim yakaya denk gelmiş saten kurdale ile şeritler yaptım kamufle oldu.astarla düğmeleri aynı desen seçtim .

                                                             reglan kol

1 Mart 2012 Perşembe

ELBİSE


 model sade olduğu için yaka tarafına payetli kumaşla süslemeyi tercih ettim.